dezincrustant-Fe-Cu.png

Cere oferta:

LIQUITECH D1

DESCRIEREA PRODUSULUI:

Dezincrustantul Liquitech D1 este o soluție acidă, superconcentrată, bazată pe o rețetă complexă care conține inhibitori de coroziune, indicatori de pH și antispumanți. Produsul este destinat exclusiv profesioniștilor.

DOMENIUL DE UTILIZARE:

Se utilizează pentru curățarea centralei termice, a boilerelor și a schimbătoarelor de căldură în sistemele de încălzire care au în componență elemente de fier, cupru, oțel, fontă. Produsul elimină cu succes depunerile de calcar, rugină și mâl fără să atace garniturile de cauciuc prezente în instalație.
ATENȚIE!: A nu se utiliza pe elementele care au în compoziție zinc,inox,aluminiu sau aliaje ale acestor metale. Produsul se utilizează împreună cu o pompă de curățare.

INFORMATII TEHNICE

MOD DE UTILIZARE:

 

Pasul 1: Dozați produsul în concentrație 10-25% în funcție de gradul de murdărie prezent .
Pasul 2: Utilizați pompa de curățare pentru a începe procesul de spălare chimică (timp recomandat: 30 min dacă schimbatorul de căldură este curățat individual; 60 min pentru curățarea centralei termice sau a boilerelor). Procesul de dezincrustare este mai rapid dacă apa este încălzită între 40°C – 60°C. Este recomandat ca temperatura apei să nu depășească 65°C pentru a nu afecta componentele pompei de curățare.
Pasul 3: Monitorizați frecvent valoarea pH-ului soluției din pompa de spălare, atât cu o hârtie indicatoare de pH cât și vizual. pH-ul trebuie să fie <3 iar vizual soluția trebuie să aibă o culoare roșie. Dacă culoarea se transformă din roșu în galben-portocaliu sau dacă se decolorează complet, se adaugă în pompă dezincrustant nou, în concentrație de 10% și se continuă spălarea până la eliminarea depunerilor.
Pasul 4: După dezincrustare, se clătește bine cu apă
Pasul 5: Se încarcă pompa de curățare cu Liquitech Neutralizator alcalin în concentrație de 5% și se recirculă timp de 10 min.
Pasul 6: Se clătește cu apă până se ajunge la pH 7-8